Sayfalar

Ultron'un Görüldüğü Çizgi romanlar (seçili)

ULTRON'UN YER ALDIĞI EN İYİ ÇİZGİ ROMANLAR:
Eminim çoğunuz Age Of Ultron fragmanı ile gaza gelmişsinizdir. Ben de yaptığım araştırmalar ve okuduğum çizgi romanlar sonucu Ultron'un yer aldığı okunası 10 çizgi romanı belirledim:

1-Ultron'un yaratılışı için Avengers 54-58 ve 66-68 okuyun. İlk olarak #54 de yaratılan Ultron, bildiğimiz kötü Ultron haline yavaş yavaş geliyor. Masters Of Evil üyelerinden birinin aslında Ultron olduğu ortaya çıkıyor ve tabii ki Vision ile de bu sayılarda karşılaşıyoruz.(1968)

2-Marvel Super Heroes Secret Wars serisi. 1984'de çıkan ve Marvel'ın en büyük hikayelerinden olan bu seride Ultron da kötü adamlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Aman 2004 tarihli Gizli Savaş (Secret War) ile karıştırılmasın. Ne kadar Secret Wars ve Secret War'un isimleri çok benzese de çok alakasız çizgi romanlar.

3-Daredevil #275-276. Ultron, Daredevil'in bile başına belalar açıyor.
(1989-1990)

4-“Family Ties” (West Coast Avengers (1985) #1-9,
Vision And The Scarlet Witch (1985) #1-2) Ultron'un en iyi hikayelerinden olarak bilinir.

5-“Ultron Unlimited” (The Avengers volume 3 #19-22) Ultron koskoca bir ülkeyi yok edip kalıntılardan kendisine bir ordu oluşturuyor. Yok artık. (1999)

6-“The Ultron Initiative” (The Mighty Avengers #1-6) Piyasada Gerekli şeyler'in "Mighty Avengers Cilt 1: Ultron Girişimi" adında çevirdiği 2007 tarihli bu çizgi romanı Türkçe olarak bulabilirsiniz. 
The Ultron Initiative(The Mighty Avengers #1-6)

7-Vision. Ultron hakkında önemli karakterlerden Vision'un kendi çizgi roman serisi. Vol 1; 4 sayı olarak 1994'de, vol 2; yine 4 sayı olarak 2004'de yayınlandı.

8-Avengers Dağıldı. Aslında Ultron'un pek büyük bir rolü yok kendisi ana kötü değil ama az da olsa görünüyor. Bu seriyi söylememin sebebi piyasada Türkçe olarak bulabileceğiniz içinde Ultron geçen hikayelerden olması. (2004)

9-Annihilation Conquest. Annihilation'daki olaylardan sonra Ultron uzaya uzanıp bütün evreni tehdit ediyor. Ayrıca bu hikayenin en büyük kozmik hikayelerden olduğunu ve Guardians Of The Galaxy'nin oluşumunu anlattığını da belirteyim.

10-Age Of Ultron. Filmin adını aldığı bu çizgi romanın açıkçası filmle pek alakası yok. İşin içine paralel evrenler filan giriyor. Ultron'un en büyük ve en yeni hikayesi. Çok beğenilen, görkemli bir main event. 2013'te toplam 11 sayı olarak çıktı. (son sayının adı 10A.I)

Tabii ki hepsini okumanız gerekmiyor. En iyi Ultron hikayelerini kendime göre seçtim. Seç beğen oku. Bunları nasıl elde edeceğimize gelirsek...

Dediğim gibi 2 tanesi piyasada Türkçe olarak var. Diğerleri için ise mümkünse Marvel Unlimited ve ya Comixology gibi programlardan
e-kitap olarak alabilir, Amazon gibi yabancı sitelerden bulabilir ve ya torrent yöntemine baş vurabilirsiniz.

-SuperSkrull